Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa zabielana śmietaną

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 500 gram
marchewka 200 gram
pietruszka 200 gram
por (biała część) 100 gram
Kucharek SMAK WIOSNY do smaku
śmietana 18 proc 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa zabielana śmietaną

Dzień wcześniej namaczamy fasolę w wodzie. Na następny dzień przygotowujemy wywar warzywny (marchewka, pietruszka, por) na korpusie. W osobnym garnku gotujemy do miękkości fasolę. Gdy fasola będzie gotowa dodajemy ją do warzyw. Wszystko doprawiamy odrobiną uniwersalnej przyprawy Kucharek Smak Wiosny, soli ziołowej Prymat i czarnego mielonego pieprzu Prymat. Fasolową zupę zabielamy śmietaną 18 %.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 03.08.2012 23:27
fasolowej jeszcze nie zabielalem
halina17 10.04.2012 22:23
ze śmietaną fasolowej nie jadłam
Ania67 13.12.2011 15:31
muszę koniecznie spróbować
anja3107 13.12.2011 10:59
super
kate.500 27.11.2011 11:07
pycha
Emiliozo 24.10.2011 17:39
nie zabielałam nigdy fasolowej
joanna77 29.07.2011 20:20
fajna taka zupka
AgaS10 19.04.2011 19:37
świetna:)
ronald88 01.04.2011 13:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak