Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka kakaowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 600 ml
kakao 3 łyżki
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka kakaowa

Żelatynę namoczyć i rozpuścić. Kakao wymieszać z cukrem i odrobiną gorącego mleka. Dodać pozostałe mleko, żelatynę, wymieszać. Przelać do salaterek, odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak