Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos beszamelowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
mąka 4 łyżki
mleko 600 ml
jaja 1 sztuka
sól do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos beszamelowy

Z masła, mąki i mleka przygotować zasmażkę. Jajko ubić, powoli dodać gorący sos stale mieszając. Podgrzewać. Doprawić solą i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.09.2011 09:11
super
Iwona51
Iwona51 08.05.2011 21:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak