Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z nadzionkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 8 szt
pomidor 4 szt
kostka rosołowa 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
cebula 2 szt
sól do smaku
mąka ziemniaczana 1 łyżka
boczek 36 plastry
kapusta biała 2 szklanki
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z nadzionkiem

Z papryki odcinamy wierzch i usuwamy pestki, wieczko zachowujemy. W garnku podsmażamy plastry boczku z posiekaną cebulą, boczek wyjmujemy razem z połową cebuli. Do cebuli dolewamy wodę, dodajemy kostki i gotujemy pod przykryciem. Kapustę szatkujemy dość drobno, z pomidorów usuwamy skórę oraz gniazda nasienne, kroimy w drobne paseczki. Boczek kroimy w drobną kostkę. Mieszamy składniki razem, doprawiamy solą i pieprzem i napełniamy papryki, każdą zamykamy wieczkiem. Do garnka dodajemy koncentrat pomidorowy i pieprz. Wkładamy paprykę i dusimy ok 40 minut pod przykryciem. Gdy papryka będzie miękka, a farsz ugotowany, wyjmujemy delikatnie papryki na półmisek. Rozrabiamy mąkę z odrobiną sosu pomidorowego i zagęszczamy całość. Polewamy obficie papryki, posypujemy zieleniną i od razu podajemy na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 23.03.2012 23:49
dobra
magical66 14.08.2011 21:18
to ja taką poproszę :)
daria899 27.05.2011 21:30
bardzo dobre
Agnieszka/picola 19.04.2011 18:35
super
Agnieszka/picola 19.04.2011 18:34
super
krzyniu1984 04.03.2011 06:54
świetny przepis!
Anna169Hosz 03.03.2011 22:49
Zapowiada się smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak