Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okonie po wędkarsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

okonie 800 g
tłuszcz w/g uznania
folia aluminiowa w/g uznania
ziemniaki 400 g
sól w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Okonie po wędkarsku

Okonie oczyścić i nasolić ,folię posmarować tłuszczem,po 1 szt ryby zawijać w folię i upiec w rozpalonym ognisku -około 20 min,ziemniaki obrać ,posolić ,zawinąć pojedyńczo w folię posmarowaną tłuszczem i piec razem z rybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.07.2011 20:59
smaczna rybka najlepsza jest świeżo złowiona
jolaxa 04.03.2011 14:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak