Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z ziołami jałowca

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka bez kości 1,5 kg
sól, pieprz
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z ziołami jałowca

Szynkę natrzeć dokładnie przyprawami, z przewagą zioła jałowca. Następnie wstawić do lodówki lub w chłodne miejsce na 24 godziny. Wyjąć, związać dokładnie sznurkiem do wędliny lub włożyć w siatkę do wędlin. Potem do rękawa do pieczenia wsuwamy i pieczemy około 1 godz. 15 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 25.03.2012 16:26
szynka świetna odkąd taką robię to żadna szynka ze sklepu mi już nie smakuje
caroline1983 29.07.2011 12:17
Fajny dodatek do chleba, najlepiej domowego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak