Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto migdałowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 300g
cukier puder 300g
mąka 300g
masło 300g
jaja 6
konfitury morelowe 6

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto migdałowe

Utrzeć masło z cukrem i żółtkami, dodawać stopniowo mąkę i pokrajane drobno migdały, nie przestając ucierać ciasta. Upiec 6 blaszek cienkich placków. Posmarować je kremem zrobionym z piany ubitej na sztywno z sześcioma łyżkami cukru i wymieszać z sześcioma łyżkami konfitur.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 31.03.2012 12:39
dawno nie jadłam ciasta migdałowego, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak