Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze śliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dkg
jajko 2 szt
woda letnia 135 ml
sól do smaku
śliwki 65 szt
cukier 3 dkg
masło do smaku
cukier puder 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwkami

Śliwki wydrylować, zlać z nich sok, przesypać 2łyżkami cukru, wymieszać i odstawić na chwilę. Zagnieść ciasto na pierogi z mąki, jaj, wody i soli. Cienko rozwałkować , a na krążki położyć śliwkę, złożyć na pół i zlepić by podczas gotowania się nie rozkleiły. Gotować w osolonym wrzątku po czym odcedzone polać roztopionym masłem i posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 05.06.2013 20:29
no, koniecznie ze śmietanką i można z cynamonem :) pyszności
Gosia20 18.07.2012 08:55
mmm pycha
Jodaj 10.01.2012 09:23
ze śliwkami :) pyszne są :) i do tego jeszcze śmietanka :P mmmmniam
KasiaK90 05.03.2011 13:05
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak