Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 800 g
cebula 200 g
jabłko 2 szt
śmietana 150 g
pomidor 1 szt
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż w śmietanie

Śledzie oczyścic i namoczyć na kilka godz ,zmieniając wodę,wyjąć ,ściągnąc skórę i dokładnie wyfiletować ,wyjąć pojedyńcze ości,cebulę pokroić na półplasterki i sparzyć,jabłka obrać i pokroić w paski,śmietanę doprawić szczyptą soli,pieprzu i cukru,wymieszać z cebulą i jabłkiem ,ułożyć na półmisku śledzie i zalać sosem,udekorować plasterkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 15.09.2011 11:18
pyszny
mirosława4 24.07.2011 20:57
pyszności
dorotka0000025 04.07.2011 11:23
pycha
Mirka-Ludomila 30.06.2011 08:32
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak