Racuchy ziemniaczane

Racuchy ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć, odcedzić wodę, dodać jajko i mąkę pszenną. W garnuszku z mlekiem i mąką rozczynić drożdże i wlać do masy. Niech ciasto rośnie. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyc jak placki. Podawać ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat