Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć, odcedzić wodę, dodać jajko i mąkę pszenną. W garnuszku z mlekiem i mąką rozczynić drożdże i wlać do masy. Niech ciasto rośnie. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyc jak placki. Podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak