Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos beszamelowy 1/2 szklanki
cebula 100g
masło 1 łyżka
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy

Posiekaną cebulę wrzucić do wrzącej wody, zagotować, odcedzić, dodać masło, udusić do miękkości, przetrzeć przez sito. Wymieszać z beszamelem. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i gałką muszkatołową do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 26.08.2011 08:13
fajny
Zoso 05.05.2011 23:11
Lubię ten sos.
MAR3STA 05.04.2011 23:49
często taki robię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak