Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk wigilijny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk 1 kg
olej 500 g
mąka 200 g
jajko 2 szt
masło 100 g
cebula 100 g
pieczarki 150 g
mleko 500 g
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk wigilijny

Z tuńczyka ścągnąć skórę ,wyporcjować,obtoczyć w mące porcje ryby,obsmażyć około 10 min,następnie z mleka ,żółtek zrobić ciasto i wymieszać z posiekanymi pieczarkami ,osolić,białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta ,rybę na widelcu umoczyć w cieście ,osączyć i smażyć około 8 min,podawać z kostką masła .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 12.07.2011 23:39
superowy tuńczyk
owca441 14.05.2011 23:42
super
bami 03.03.2011 17:51
Szkoda, że tuńczyk taki drogi... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak