Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek sycylijski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1,4 kg
olej 200 g
cebula 200 g
masło 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Stek sycylijski

Rybę oczyścić,wyfiletować,zdjąć skórę,mięso drobno pokroić,osolić,dodać pieprz i dobrze wyrobić,z masy wyporcjować okrągłe steki,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,cebulę pokroić ,usmażyć na maśle ,podlać winem i dusić około 10 min,przełożyć steki cebulą i poddusić,podawać na gorąco z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 07.12.2011 23:43
oooooooooooooooo
Tomasz17 30.10.2011 22:28
ciekawy pomysł
Adamorek 03.10.2011 19:57
niezły stek
Justyna Jussstiii 19.08.2011 09:21
super
Ania67 02.08.2011 13:49
extra
bursztynek 12.06.2011 23:45
zapewne pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak