Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion czysty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
wołowina 200 g
kura 0,5 połówka
seler 150 g
pietruszka 50 g
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
naci selera 100 g
natka pietruszki 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kości wołowe 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion czysty

kości umyć porąbać obrumienić w piekarniku razem z kurą zalać wodą posolić dodać część oczyszczonych warzyw i gotować na małym ogniu pod przykryciem miękka kurę wyjąć rosół przecedzić i wystudzić wołowinę umyć zemleć wymieszać z białkiem i rosołem zagotować trze pajac trzepaczką następnie dodać pozostałe warzywa i gotować około 2 godzin bulion przecedzić zebrać tłuszcz doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak