Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płastuga smażona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Płastuga 1 kg
mąka 100 g
olej 0,5 l
ocet 3 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Płastuga smażona

Całe małe płastugi oczyścić ,umyć i osolić,skropić octem,odstawić na 30 min,wyjąć ,obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju,gdy będą rumiane,wyłożyć,udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.11.2011 09:37
pycha
mala2021 10.08.2011 16:25
bardzo smaczna
ziutula
ziutula 30.03.2011 23:26
smacznego....
bami 03.03.2011 17:51
Płastugi jeszcze nie próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak