Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z błękitka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

błękitek 80 dkg
masło 150 g
mąka 100 g
SMIETNA 100 g
natka pietruszki 1 szt
kostka rosołu 1 szt
sól do smaku
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z błękitka

Rybę oczyścić,wyfiletować,pokroić na małe kawałki ,obtoczyć w mące i podsmażyć na maśle,włożyć do rondla i podlać rosołem,mąkę rozrobić ze śmietaną i sokiem wyciśniętym z cytryny,wlać do garnka z rybą i wymieszać,zagotować,doprawić do smaku,natkę posiekać i dodać do potrawki,podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 22.08.2011 09:26
nigdy się jeszcze z taką rybą nie spotkałam, droga jest?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak