Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niebanalne truskawki w polewach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawek 1kg
gotowa polewa truskawkowa
wódka 1 kieliszek
orzeszki pistacjowe
gorzkiej czekolady. 15 dag
mleko 4 łyż.
masło 1 łyż.
wiórki kokosowe
likier truskawkowy
gruby cukier
owoce kandyzowane
orzeszki laskowe

Przepis i sposób przygotowania na: Niebanalne truskawki w polewach

1. Polewa truskawkowa: gotowa polewa truskawkowa (taka jakiej używa sie do dekorowanialodów czy gofrów) wymieszaj z 1 kieliszkiem wódki. 1/4 kg truskawek bez usuwania szpułek maczaj w polewie,a nastepnie zanurz w naczyniu z posiekanymi orzeszkami pistacjowymi. 2.Polewa z czekolady: 15 dag gorzkiej czekolady lub mlecznejrozpuścić w kapieli wodnej z 4 łyżkami mleka i łyżeczką masła. Suche truskawki zanurzaj w czekoladzie a następnie posyp obficie wiórkami kokosowymi. Odłuż do lodówki aby czekolada zastygła. 3.Polewa z likierem: umyte owoce maczaj w likierze truskawkowym, obtaczaj w grubym cukrze, a na koniec posyp owocami kandyzowanymi. 4. Polewa biała: gotową białą polewę roztop w kąpieli wodnej. Maczaj w niej truskawki obtocz w posiekanych orzeszkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.04.2011 19:42
Prosto, a jak smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak