Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po Bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 60 dag
kiełbasa 50 dag
boczek wędzony 10 dag
przecier pomidorowy 250 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po Bretońsku

fasole zaleć przegptpwaną i ostudzoną wodą, odstawić na noc,
fasolę docedzić i zalać świerzą wodą dodać ziele angielskie czosnek, szczyptę soli. gotować do miękkości uzupełniając wode jesli się wygotuje
na patelin zeszklić poisiekaną cebulkę, boczek i kiełbase, następnie dodac do podgotowanej już fesoli i razem gotowacjeszcze ok 30 min.
Gdy fasola będzie już miękka dodać przecier pomidorowy i zagotwać, przyprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.03.2011 17:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak