Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kurczaka z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
pierś z kurczaka
ryż
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie mielone Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurczaka z warzywami

Mięso opłukać. Z włoszczyzny odłożyć por. Pozostałe warzywa umyć, pokroić na małe kawałki. Zagotować 1,5 l wody z przyprawami, solą i pieprzem. Dodać warzywa oraz mięso. Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 30 min. Por umyć, pokroić w plasterki. Wrzucić do garnka na 10 min przed końcem gotowania mięsa. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć mięso z rosołu, pokroić na nieduże kawałki. Mięso, ryż dodać do zupy. Doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak