Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane łódki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
pierś z kurczaka
pomidory koktajlowe (czerwone)
sól
Imbir mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane łódki

Ziemniaki należy przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środki i posolić. Pierś kroimy na 10 średnich paseczków a resztę w kosteczkę. Mięsko przyprawiamy imbirem, solą i pieprzem. Krótkie paseczki nadziewamy na małe wykałaczki. Łódeczki wypełniamy piersią pokrojoną w kosteczkę. Posypujemy startym serem a na ser kładziemy pomidorka i posypujemy ziołami. W środek wbijamy wykałaczkę z \"żaglem\". Grillujemy lub Pieczemy około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak