Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasta francuskiego drożdżoweg 0,6kg
cukru pudru 120g
cukry waniliowe 2
białko 4
maliny świeże 1 kg
masło
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe babeczki

Maliny umyć i pokroić na połówki. Foremki natłuścić masłem i wypełnić cienko ciastem francuskim. Ponakuwać, odstawić na 30 min żeby wyrosły, piec około 15 minut. Białka ubić na sztywno z cukrami po czym delikatnie połączyć z malinami. Masą ponapełniać babeczki piec jeszcze około 5 minut, aż masa zacznie się robić brązowawa. Gotowe posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 03.12.2011 09:55
Ale smakowitości.
ewelina/bunia 05.04.2011 17:59
pycha i tyle
gusia1000 01.04.2011 00:10
Wyglądają bajecznie. Brawo.
patusia 03.03.2011 13:45
Ślicznie wyglądają te babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak