Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb pszenny 4 dag
mleko 6 łyżek
czosnek 1/2 ząbka
migdały 2 dag
ocet balsamiczny 1 łyżka
olej z pestek winogron
woda 1 łyżka
winogrona zielone 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z grzankami

Jedną kromkę chleba pokrój w kostkę, namocz w mleku. Czosnek i migdały posiekaj. Zmiksuj namoczony chleb, czosnek i migdały, ocet balsamiczny i wodę mineralną. Odstaw na godzinę (jeśli zupa jest za gęsta dodaj odrobiną wody).
Drugą kromkę chleba pokrój w kostkę, zrumień na patelni bez tłuszczu. zielone winogrona przekrój na pół. Zupę przypraw do smaku, posyp grzankami i winogronami, skrop olejem z pestek winogron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.06.2011 15:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak