Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dkg
jabłka 30 dkg
mleko szklanka
jajko 2
drożdże 1 dkg
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki

1. Jaja rozmącić , dodać mleko , mąkę , roztarte z cukrem i mlekiem drożdże , dokładnie wymieszać . Jabłka obrać , zetrzeć na tarce , dodać do ciasta , wymieszać . Na rozgrzanym tłuszczu kłaść łyżką ciasto i smażyć po obydwu stronach na złoty kolor. Można je posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 03.01.2012 21:55
super
GGABI 01.10.2011 21:36
lubię je
traktorek 11.04.2011 16:30
pycha
gacopierz23 06.04.2011 20:30
uwielbiam
mikrusiak 03.03.2011 12:14
zjadło by się... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak