Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z rumem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
sól szczypta
jaja 5 szt
mąka 325 g
mąka ziemniaczana 175 g
proszek do pieczenia 1 szt
rum 2 łyżki
mleko 125 ml
skórka z cytryny 50 g
skórka z pomarańczy 50 g
rodzynki 150 g
migdały siekane 100 G

Przepis i sposób przygotowania na: babka z rumem

Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy odrobiną bułki tartej. Robimy ciasto ucierane ze wszystkich składników na końcu dodajemy skórkę z owoców rodzynki i migdały, do formy i Pieczemy 75 minut w 170 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 05.03.2011 22:58
Super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak