Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piastowskie zrazy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 40 dkg
tłuszcz 10 dkg
cebula 2 szt
jajko 1 szt
wątroba wieprzowa 25 dkg
margaryna 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Piastowskie zrazy

Mięso porcjujemy i rozbijamy na płaty. Sporządzamy nadzienie: wątrobę i cebulę drobno siekamy, przysmażamy na tłuszczu, dodajemy pieprz, sól i jajko. Przygotowany farsz nakładamy na rozbite mięso i formujemy w kształt pieroga, smazymy na tłuszczu. Podajemy w sosie pomidorowym z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak