Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ciemny z serc drobiowych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca 500 gram
pietruszka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
mąka pszenna 6 łyżek
masło 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ciemny z serc drobiowych

Serca drobiowe (0,5 kg) maczamy w wodzie. Następnie gotujemy je do miękkości z okrojoną drobno marchewką i pietruszką. Wszystko doprawiamy kostką rosołową Kucharek oraz przyprawami Prymat. Gdy serca będą miękkie dolewamy do nich zasmażkę z mąki oraz wsyujemy2, 3 łyżki przyprawy do sosów (sos ciemny).Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.11.2012 11:11
super
IKrakowianka 25.04.2012 21:03
super
smakowita 24.04.2012 10:28
pychotka
anja3107 08.12.2011 11:25
mniam
joanna77 10.08.2011 16:48
bardzo dobre
Małgorzata77 26.07.2011 13:27
Super przepis i jakże smaczny i zdrowy. Dawniej robiłam częściej...
ronald88 21.07.2011 15:55
super
ronald88 21.07.2011 15:55
super
Kopiko1983 21.06.2011 06:40
Smaczny przepis :)
AgaS10 27.05.2011 10:31
robimy podroby:)
wiola333 12.03.2011 13:38
super
Małgorzata113 03.03.2011 10:40
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak