Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrust

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 200 g
masło 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
masło 1 łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: chrust

Łączymy wszystkie składniki poza olejem i wyrabiamy ciasto. Olej rozgrzewamy w garnku. Ciasto wałkujemy i radełkiem wycinamy paski 2cm na 3,5 cm, przecinamy je na środku i przekładamy ciasto przez jedną dziurkę. Smażymy z obu stron na złoto i posypujemy cukrem pudrem. Można odsączyć nadmiar oleju ręcznikiem kuchennym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak