Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrust na oliwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 2 szt
oliwa 2 łyżka
cukier 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 szt
tłuszcz do smażenia do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrust na oliwie

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać oliwę, jajka, cukier i cukier waniliowy, zagnieść i dobrze wyrobić. Ciasto powinno być takie jak na makaron. Następnie ciasto cienko rozwałkować, pokroić na paski, każdy przeciąć pośrodku i przełożyć jeden koniec przez przecięcie. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 24.03.2012 14:31
uwielbiam
Sylwia56
Sylwia56 04.02.2012 23:34
pyszne
Rogalik 11.11.2011 19:36
lubię
irenka 01.06.2011 17:08
lubię takie pyszności
cukiereczek 05.03.2011 15:12
Bardzo apetyczne
ewasylwia 03.03.2011 10:44
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak