Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta Zasmażana z Fasolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
fasola 1 puszka
kminek w/g uznania
skórka z boczku 10-15 dag
kostka rosołowa 1 sztuka
cukier w/g uznania
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
marchewka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta Zasmażana z Fasolą

Kapustę kiszoną dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą. Poszatkować nożem. Zalać wodą, po 15 min. odlać wodę i wlać nową. Dodać 1 marchewkę startą na grubym oczku. Dokładnie wymieszać. Dodać skórkę z boczku, kostkę rosołową. Pod koniec gotowania odcedzić fasolę białą z puszki i przesypać do kapusty. Wymieszać. Zaciągnąć zasmażką, ( 1 łyżka masła + 1 łyżka mąki). Doprawić do smaku pieprzem, gdyby była kapusta za kwaśna to dodać cukier. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona25 18.05.2012 11:34
smaczne
iwona332 08.03.2011 10:57
super
berys18 04.03.2011 09:54
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak