Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tunezyjski kuskus

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

niewielki kurczak 1 szt
kuskus 1 opakowanie
groszek konserwowy 1 puszka
masło 3 łyżki
oliwa
mieszanka przypraw
sól
pieprz
imbir
kurkuma
cukier
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tunezyjski kuskus

Umyć i osuszyć kurczaka, pokroić na niewielkie porcje. Pokroić cebulę i dusić na oliwie, dodać kurczaka, posiekana natkę pietruszki i przyprawy. Dolać 2 szklanki wrzącej wody i dusić około 45 minut. Przygotować kuskus zalewając wrzątkiem lub rosołem z kostki. Podawać kaszkę polaną sosem (lub wymieszaną z sosem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak