Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po niemiecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 litra
wołowina 900 g
włoszczyzna 1 opakowanie
parówki cienkie 150 gram
kapusta czerwona 0,5 główki
masło 2 łyżki
tapioka 30 gram
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po niemiecku

mięso umyć zalać woda posolić i gotować na wolnym ogniu pod koniec oddać oczyszczona i opukana włoszczyznę Kapustę oczyścić cienko poszatkować sparzyć odcedzić dodać masło i dusić do miękkości skrapiając rosołem parówki obrać z osłonki pokroić w plastry rosół przecedzić wsypać tapiokę zagotować i podgrzewać na małym ogniu przygotowany rosół wymieszać z kapusta i parówkami doprawić do smaku podgrzewa c do tem 90 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak