Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po angielsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 litra
ogon wołowy 200 g
włoszczyzna 1 opakowanie
cebula 1 mała
tłuszcz 2 łyżki
natka pietruszki 1 szczypta
Goździki całe Prymat 3 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
tymianek 1 szczypta
przyprawa do zup 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po angielsku

ogon umyć pokroić na równe kawałki zalać wodą posolić i ugotować na wolnym ogniu mięso umyć zemleć zrumienić na tłuszczu dodać do wywaru pod koniec gotowania razem z oczyszczoną włoszczyzną i zrumienioną na płycie cebulą rosół przecedzić doprawić do smaku Podawać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak