ZUPA PO ZYDOWSKU

ZUPA PO ZYDOWSKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

  • kosc kulinarna

  • przecier pomidorowy

    3 łyzeczki
  • sól

  • pieprz

  • ryż

  • mięso mielone wołowe

    0,5 kg
  • jajo

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebule kroimy i szklimy na oleju.marchew,pietruszke i kawalek selera trzemy na tarce o grubych oczkach.warzywa smazymy z cebula i dodajemy do wywaru z kosci.dodajemy trzy łyzeczki przecieru pomidorowego,sól,pieprz.gotujemy kilka minut.
kulki miesmo-ryzowe:szklanka ugotowanego na pol twardo ryzu,wyrabiamy z miesem mielonym i jajkiem.farmujemu małe kulki i obtaczamy w mące.wrzucamy do wrzącej zupy.gdy wyplyna podajemy...SMACZNEGO ;D

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat