Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA PO ZYDOWSKU

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler
kosc kulinarna
przecier pomidorowy 3 łyzeczki
sól
pieprz
ryż
mięso mielone wołowe 0,5 kg
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA PO ZYDOWSKU

cebule kroimy i szklimy na oleju.marchew,pietruszke i kawalek selera trzemy na tarce o grubych oczkach.warzywa smazymy z cebula i dodajemy do wywaru z kosci.dodajemy trzy łyzeczki przecieru pomidorowego,sól,pieprz.gotujemy kilka minut.
kulki miesmo-ryzowe:szklanka ugotowanego na pol twardo ryzu,wyrabiamy z miesem mielonym i jajkiem.farmujemu małe kulki i obtaczamy w mące.wrzucamy do wrzącej zupy.gdy wyplyna podajemy...SMACZNEGO ;D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak