Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z cielęciny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 litra
cielęcina 800 gram
marchewka 2 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
cebula 1 mała
natka pietruszki 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
gałaka muszkatałowa 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z cielęciny

mięso umyć zalać wrzącą osolona wodą dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz zrumienić na płycie cebulę gotować około 60 minut na wolnym ogniu pod przykryciem potem przecedzić i doprawić do smaku podawać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak