Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół orleański

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
kura lub kurczak 1 kilo
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
kapusta włoska 1 mała
groszke konserwowy 1 puszka
natka pietruszki 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ziele angielskie 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: rosół orleański

wołowinę opłukać zalać zimną wodą i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem w połowie gotowania dodać kurę i włoszczyznę i przyprawić włożyć groszek konserwowy na sam koniec podawać z ugotowanym ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak