Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z twarogiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
sól
Nadzienie:
żółtko jajek
cukier waniliowy
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z twarogiem

mąkę wsypać na stolnicę dodać szczyptę soli i wlać gorącą przegotowaną wodę najpierw mieszać łyżką aby się nie sparzyć wody wlać tyle aby ciasto było plastyczne potem wyrobić ręką na jednolitą masę i odstawić ,przygotować nadzienie di miski włożyć twaróg i pognieść widelcem,dodać żółtko,cukier waniliowy i wymieszać jak będzie zbyt suchy to dodać odrobinę śmietany i wymieszać,przygotowane ciasto na pierogi rozwałkować i wycinać foremką lub szklanką nakładać nadzienie i mocno sklejać brzegi ugotować w osolonym wrzątku od wypłynięcia na wierzch gotować ok.3min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 16.02.2014 17:08
pyszne pierogi
Grazyna0211 05.02.2014 16:52
lubię pierogi z serem na słodko
IKrakowianka 23.10.2011 21:39
uwielbiam takie pierogi
Angelika10 06.10.2011 23:22
takich jeszcze nie jadłam
Ewelina38 20.08.2011 13:25
oj, pojadłabym takich pierożków...
Monika193
Monika193 03.03.2011 12:42
ja również
agnieszka137 03.03.2011 10:54
ja bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak