Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z mięsa wołowego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 litra
wołowin 600 gram
natka pietruszki 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
kapusta włoska 1 kawałek
cebula 1 mała
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z mięsa wołowego

umyte mięso zalać zimną wodą osolić gotować około 2,5 godziny na wolnym ogniu pod przykryciem pod koniec dodać oczyszczana i opłukać a włoszczyznę oraz zrumieniona na ogniu cebulę i przyprawy przed podaniem posypać natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 04.10.2011 13:17
mniam mniam
Motorek 18.03.2011 10:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak