Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe powidła śliwkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki dowolna ilość
cukier do smaku
ocet do smaku(odrobina)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe powidła śliwkowe

Na samym początku śliwki umyć i pozbawić pestek. Do garnka wsypać obrane śliwki, doprawić cukrem i octem do smaku (ocet da ładny kolorek). Gotować przez około 5-6 godzin na małym ogniu co jakiś czas mieszajać(śliwki muszą puścić sok). Słoiki wyparzyć i przelać do nich przygotowane powidła śliwkowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak