Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK CYTRYNKOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło roślinne 1/3 opakowania
cukier 3,5 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta
cukier puder 7 dag.
śmietana kwaśna 600 ml.
aromat waniliowy kilka kropel
jajko 4 sztuki
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
skórka z cytryny
herbatniki 2,5 opakowania
cytryna 2 sztuki
twaróg 0,45 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK CYTRYNKOWY

Do masła dodać pokruszone herbatniki, cynamon, cukier, wymieszać, przełożyć do okrągłej blaszki, piec kilka minut.
Twaróg ubić z 300 ml. śmietany, cukrem pudrem, jajkami, sokiem z cytryny, skórką, ½ łyżeczki aromatu z wanilii. Przelać na herbatnikowy spód, piec w temp. ok. 200 st. C., ok. 1 h.
2 łyżki cukru dodać do 300 ml. śmietany, wymieszać, dodać ½ łyżeczki aromatu z wanilii, przełożyć na ciasto i zapiekać max. 5 min., wyjąć i ostudzić. Wierzch udekorować plastrami cytryny. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 03.03.2011 17:10
to jest przepis na swietny sernik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak