Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście serowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
mleko 100 ml
jaja 1 szt
mąka pszenna 3 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
ser biały 2 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście serowym

Pieczarki obrać ze skórek umyć i pokroić na grube talarki. Mleko, jajka, mąkę i ser wymieszać na gładka masę. Ciasto ma być dość gęste, gdyby ser był wodnisty dodać ciut więcej mąki. Posolić ciasto. wkładać talarki pieczarek do ciasta, żeby były oblepione ze wszystkich stron i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 24.07.2013 08:37
uwielbiam uwielbiam!!!
Aneta2604 11.01.2013 14:31
fajny pomysł
IZABELA29 31.10.2012 08:49
warto spróbować
ben-ka 30.10.2012 10:30
wspaniały pomysł -z twarogiem nogdy nie robiłam ciasta,muszę zapamiętać Twoją propozycję:)
eliza135 18.08.2012 20:09
ciekawy pomysł
PaniMISIOWA 30.06.2011 09:51
rewelacyjny przepis!
Mariusz10 27.06.2011 00:02
na pewno lepsze ciasto niz naleśnikowe
mala2021 06.06.2011 18:24
fajne
Goya 23.05.2011 20:51
oooo
MAR3STA 03.03.2011 17:00
jutro to będzie u mnie taki obiadek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak