Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa domowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 2,5 l
pieczarki 1/2 kg
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 2 szt
śmietana kremowa 30% 100 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku
Ziele angielskie mielone Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa domowa

Pieczarki obrać ze skórek, pokroić w plasterki i obsmażyć razem z cebulą na maśle. Kiedy puszczą sok i się zrumienią wrzucić do garnka zalać wywarem z warzyw i gotować. Doprawić zielem angielskim i mielona kolendrą gotować aż pieczarki będą miękkie a zupa nabierze smaku. Zabielić słodką śmietanka z mąką kartoflaną. Osobno ugotować makaron al dente i dorzucić do zupy. Podawać z zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 25.10.2012 17:39
Bardzo lubię zupy,pieczarkową też:)
novita23 27.08.2011 11:02
mniaamm
Jaheira11 21.06.2011 23:45
wygląda pysznie
MAR3STA 03.03.2011 16:57
ale apetyczna zupka;)
Gosia40 03.03.2011 09:10
chyba już wiem co dziś zrobię na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak