Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki niespodzianki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 20 dag
barwnik spożywczy 1 opakowanie
polewa czekoladowa 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki niespodzianki

Wiśnie myjemy, oczyszczamy i drylujemy. Wisienki wkładamy na godzinę do słoika i zalewamy wódką lub spirytusem. Można też użyć wiśni koktajlowych. Polewę rozpuszczamy i wlewamy do opakowania z bombonierki., wkładamy w środek wisienkę i dolewamy polewę tak by zakryć. Na wierzch kładziemy deseczkę. Wkładamy do lodówki na ok 3-5 godzin. Po wyjęciu każdą pomadkę smarujemy barwnikiem spożywczym w kolorze srebrnym bądź złotym ( niestety jest on ciężko dostępny coś ostatnio). Układamy na talerzyk i ponownie wkładamy do lodówki na ok 2-5 godzin. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.04.2013 07:14
ciekawe :)
RenataZ-et 22.12.2012 22:43
pomysłowe
iknkirke 01.11.2011 09:35
super
Adamorek 04.08.2011 17:44
słodkości
IlonaAlbertos 05.07.2010 09:34
Fajny deser :) Takie domowe czekoladki :)
Gosia_60 12.06.2010 15:49
Z jakiej firmy kupujesz barwniki w takich kolorach ? Nie wiedziałam jeszcze takich .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak