Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hot-dogi po domowemu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
masło 5 dag
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
drożdże 2.5 dag
ser żółty 10 pasków
parówki 10 sztuk
keczup pikantny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: hot-dogi po domowemu

Drożdże rozpuścić w mleku ,dodać mąkę ,rozpuszczone masło,jajko,sól i cukier ,zagnieść gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia .
Stolnicę delikatnie podsypać mąką i rozwałkować wyrośnięte ciasto na 1 -1.5 cm placek,pociąć na prostokąty ,każdy prostokąt posmarować keczupem posypać bazylią ,położyć parówkę i kawałek sera ,zwinąć w \"roladkę \"pamiętając o zawinięciu boków aby ser nam nie uciekł .
Piec na natłuszczonej blaszce w temp 180st około 20 min .Czas pieczenia zależy od wielkości naszych hot-dogów .
Przed pieczeniem możemy dodatkowo posmarować jajkiem wtedy będą miały świecącą skórkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 20.08.2011 22:16
Zamawiam jednego takiego hot-doga:)
smakowita 13.05.2011 10:29
pychotka
ewelinapac 03.04.2011 21:43
fajne
anemon 29.03.2011 07:15
Świetny pomysł i zdrowszy, bo wiemy co jemy.
Dorota76 02.03.2011 20:20
super pomysł na zwykłą parówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak