Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała zasmażana

3.0
(15)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
Kminek cały Prymat 1/2 łyżeczki
smalec 1 łyżka
ocet winny do smaku
mąka 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała zasmażana

Kapustę poszatkować i zalać wrzątkiem. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć do miękkości na smalcu. Kapustę odcisnąć z wody, dodać do garnka z cebulą, zalać wodą i dusić na małym ogniu. Gdy kapusta lekko zmięknie dodać kminek i dalej dusić. Do miękkiej kapusty dodać sól, pieprz i ocet winny do smaku. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę i dodać ją do kapusty, dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hanbes 23.10.2016 09:55
Tak przyprawioną kapustę stosuję do prawie każdej pieczeni, ryb a wg mnie pięknie się komponuje z kluskami śląskimi :) Jeśli ktoś nie lubi kminku to proponuję zrobić tę kapustę w wersji "bardziej kalorycznej" : po prostu oprócz cebuli podsmażam też boczek w kosteczkach...
IZABELA29 03.09.2013 08:13
bardzo smaczna choć nie dawałabym kminku ,nie przepadam za jego smakiem
Grażyna13 30.04.2011 21:27
Lubię bardzo !
accee 03.03.2011 22:00
Smaczna
Jolanta_P-S 02.03.2011 19:50
lubię taka do kopytek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak