Polędwica duszona w winie

Polędwica duszona w winie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 kg
  • masło

    20 dkg
  • mąka

    1 łyzka
  • cukier

  • wino

    700 ml
  • słonina

  • bulion

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naszpikowaną i osoloną polędwicę upiec na rożnie do połowy, polewając masłem i octem. Sos z niej powinien ściekać na brytfannę.
Odrobinę cukru podpalamy na patelni, dodajemy łyżkę mąki oraz trochę sosu z pieczeni, a także wlewamy wino, trochę bulionu i \'
zalewamy tym pokrojoną i ułożoną w rondlu polędwicę. Pieczemy w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat