Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica duszona w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
masło 20 dkg
mąka 1 łyzka
cukier
wino 700 ml
słonina
bulion 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica duszona w winie

Naszpikowaną i osoloną polędwicę upiec na rożnie do połowy, polewając masłem i octem. Sos z niej powinien ściekać na brytfannę.
Odrobinę cukru podpalamy na patelni, dodajemy łyżkę mąki oraz trochę sosu z pieczeni, a także wlewamy wino, trochę bulionu i \'
zalewamy tym pokrojoną i ułożoną w rondlu polędwicę. Pieczemy w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak