Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w własnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
mąka 1 łyżka
masło 10 dkg
bulion 200 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w własnym sosie

Kroimy polędwicę na grube kawałki, lekko rozbijamy i maczamy w sklarowanym maśle. Następnie smażymy na patelni na dość dużym ogniu.
Na powstałym sosie z smażenia robimy sos. Dodajemy łyżkę mąki , trochę bulionu. Zalewamy tym ułożone na półmisku polędwiczki. Podajemy z Ziemniakami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak