Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Żółwiowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
marchew 20 dag
pietruszka 20 dag
seler 20 dag
por 1 sztuki
zielenizna pietruszka 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ziele angielskie 1 szczypta
przyprawa do potraw Kucharek 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
groszek konserwowy 1 puszka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Żółwiowa

Mięso umyć w zimnej wodzie i obrać z kości pokroić e drobna kostkę na kościach ugotować wywar z dodatkiem liścia ziela i kucharka pokroić mięso podsmażyć na oleju i dodać paprykę i przyprawić do kurczaka ugotować wywar przecedzić dodać do niego warzywa starte na tarce por pokroić w piórka gdy warzywa będą miękkie dodać podsmażone mięso gotować 15 minut sporządzić zawiesinę z mąki i wody zagotować przyprawić i dodać groszek zrobić naleśniki i zwinąć w rolunek i pokroić i pokroić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 26.09.2011 08:36
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak