Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śmietanowiec na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 1,5 litra
mleko 1,5 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 duża
cukier wanilinowy 2 sztuki
galaretka 4 różne
cukier 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: śmietanowiec na zimno

mleko i cukier waniliowy cukier zagotować następnie dodać żelatynę do wrzątku mleko wystudzić dodać śmietanę dobrze wymieszać schłodzić sporządzić galaretki według podanego przepisu odstawić do stężenia galaretki pokroić w kostkę dodać do mleka wlać na blachę wstawić do lodówki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak